Lucruri comice pe care nu le stiai despre cafea
January 18, 2017
Ethiopis Yirgacheffe Chelelektu Natural
February 20, 2017

Faina, apa, drojdie, putina sare si pur si simplu nu iti vine sa crezi ce miracol se naste din aceste ingrediente… Putine lucruri sunt atat de magice si vitale. Poate nu intamplator, cel mai nou bistro frantuzesc din Capitala, Boutique du Pain, a fost inaugurat oficial la 6 noiembrie pe ritmurile muzicii lui Edith Piaf.

Situat în centrul Micului Paris, Boutique du Pain este o incantare pentru simturile gurmanzilor care ii trec pragul. Intr-o atmosfera de bistro modern, intregita de un recital de muzica frantuzeasca interpretata de formatia Tomis Quartet, invitatii participanti la inaugurare au degustat specialitatile principale: quiche, sandvisuri, diferite tipuri de baghete, salate proaspete, produse de patiserie fina, dar si specialitatile de paine preparata dupa retete autentic frantuzesti. 

Conceptul bistroului va fi extins sub forma de franciza si in alte locatii. Bistroul din Bucuresti este deschizatorul de drumuri, caci dupa modelul lui vor fi deschise si alte francize în tara. Pana la sfarsitul anului se preconizeaza deschiderea unui al doilea bistro Boutique du Pain, la Cluj.

Conceptul Boutique du Pain are la baza pasiunea pentru produsele de panificatie si patiserie fina imbinata cu dorinta de a servi clientilor sai cele trei mese principale ale zilei, intr-o maniera ŕ la francaise. Este alegerea ideala in orice moment al zilei. Poti lua micul dejun in drum spre birou, poti servi pranzul alaturi de cei dragi, de ce nu o intalnire de afaceri, iar seara iti poti alege una din specialitatile de paine sau patiserie pentru acasa.

Simplitatea retetelor si ingredientele de cea mai buna calitate dau un plus de savoare produselor oferite de Boutique du Pain. Pentru a pastra gustul autentic al retetelor frantuzesti, atat ingredientele, cat si tehnologia sunt aduse direct din tara de origine, cunoscuta pentru brutariile sale si pentru finetea produselor de panificatie. Painea este elementul de baza, iar diferitele specialitati de paine, gen painea taraneasca, painea de secara sau cea cu sase tipuri de seminte sunt preparate dupa metode clasice frantuzesti, punand in evidenta un gust deosebit fata de alte produse locale. Printre specialitatile de paine ce pot fi degustate in acest colt de Paris se numara painea taraneasca. Ingredientul special al retetei acestei paini este tipul de faina folosit si gradul ridicat de fermentare de cel putin 4 ore la care este supus aluatul. Rezultatul este o specialitate de paine crocanta in exterior, dar deosebit de pufoasa in interior. Acest tip de paine exista si in varianta imbogatita cu seminte de mac, masline sau seminte de susan. Paine este un cuvant incarcat cu o anumita sacralitate. Arta de a face paine este unul dintre elementele tipice ale culturii occidentale, care aduna diferite traditii si care capata diferite forme si numeroase gusturi, in functie de locul si de ingredientele care sunt folosite.

SURSA: Jurnalul.ro

RO